Wakacje się zbliżają, a tu planów wakacyjnych brak albo wszystko jest takie niepewne. Niestety ciężko było/jest coś zaplanować, bo większość wakacji spędzimy rozwijając się zawodowo :D A mianowicie duuużo godzin praktyk mamy do odrobienia. No ale są też plusy – w końcu czegoś się tam nauczymy. Mamy przynajmniej taką nadzieję! :)
A co u Was? Jakie Wy macie plany na tegoroczne wakacje? :)
Łapcie przepis na małą przekąskę!
Sałatka ze szpinakiem
Czas przyrządzenia: 20 - 25 min.
Poziom trudności : łatwy
Składniki
Szpinak w liściach ok. 80 gramów
Cebula średnia
Migdały 50 g
Ser biały chudy 250 g
Ocet balsamiczny 4 łyżki stołowe
Miód 2 łyżki stołowe
Cebula średnia
Migdały 50 g
Ser biały chudy 250 g
Ocet balsamiczny 4 łyżki stołowe
Miód 2 łyżki stołowe
Ilość porcji : 4
Sposób przygotowania
Cebulę należy zeszklić na złoty kolor. Podstudzoną wyłożyć
na szpinaku. Następnie migdały należy podsmażyć na occie balsamicznym z
dodatkiem miodu. Ser rozkruszyć na szpinaku z cebulą, a na to migdały z octem i
miodem. Enjoy! :)
Trzy Apetyczne
Moje plany wakacyjne? Nie mam i liczę na to, że same się ułożą :D
OdpowiedzUsuńZapowiadają Wam się ciekawe wakacje. W końcu nie ma to jak sprawdzić teorię w praktyce!
Smaczny pomysł na przekąskę, chętnie z niego skorzystam ;)
ach, każdy jest zabiegany, ja też teraz walczę z tym, aby zaakceptowali moje podania o staż, także trochę Was rozumiem.
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie!
Co do tej sałatki to ... wow, jak dla mnie kulinarna miazga, chętnie bym jej skosztowała!
Fantastyczna sałatka! :)
OdpowiedzUsuńi ten pyszny szpinak! :) jeszcze kilka lat temu na dźwięk tego słowa większość osób się krzywiła, a teraz wszyscy go uwielbiamy :) jako mięsożerca dorzuciłabym sobie odrobinę kurczaka, ale i bez niego pewnie smakuje pysznie :)
OdpowiedzUsuńtrzymam za Was kciuki, praktyki nie są takie złe, a przynajmniej znalazłyście w nich jakiś pozytywny aspekt! :)
wygląda apetycznie
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo...żeby moja rodzinka lubiła takie dania :) Pozdrawiam Serdecznie :))
OdpowiedzUsuńPlanów na wakacje jeszcze nie mam, ale bardzo podoba mi się sałatka. Dodatek migdałów w miodzie - rewelacja! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis! I gratuluję ładnych zdjęć :)
OdpowiedzUsuńja przy refluksie spożywam siemię i tego typu miksturki z wody i tego specyfiku także robię, ponieważ jak zjem coś czego nie mogę - w stylu cytrusów lub czekolady, to od razu nie mam jego ostry ataków, wszystko jest łagodne. ;)
OdpowiedzUsuńPrzepis złapany, a wakacje na dzikich polach z remontem komórki, która mam nadzieję zmieni się z odrapanego straszydła w wypasioną pracownię. :)
OdpowiedzUsuńPlany wakacyjne w toku planowania....:))
OdpowiedzUsuńSzpinak uwielbiam, wiec biorę całą miskę tejże :))
Pozdrawiam trzykrotnie :)))
Bardzo ciekawa sałatka!
OdpowiedzUsuńAle fajne połączenie składników. Zapisuję do wypróbowania, bo jeszcze nigdy nie jadłam takiej sałatki : )
OdpowiedzUsuńMigdały i szpinak - to musi być dobre! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki, uwielbiam szpinak - wypróbuję.
OdpowiedzUsuńho, ho, migdały i szpinak jakie intrygujące połączenie :)pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńnie może w życiu być za kolorowo, a kobietom zawsze wiatr w oczy, haha ; D
OdpowiedzUsuńCiekawie dobrałyście składniki. My pierwszy raz od lat wczasy mamy zaplanowane...mała miejscowość blisko Łeby...już nie mogę się doczekać :))
OdpowiedzUsuńBrzmi bardzo apetycznie, z migdałami nie może być inaczej :)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ale niestety tym razem nie spróbuję waszego specyfiku - do tej pory próbowałem i smakowało ale niestety tym razem przyczyna jest jedna- nie lubię szpinaku
OdpowiedzUsuńbardzo pozytywny blog! :))) zapraszam do mnie -> https://kucharzowanienamaxa.blogspot.com/
OdpowiedzUsuń